Ultrahangos fogkő eltávolítás

Mi a fogkő, hogyan alakul ki?

Étkezések után a fogakra lerakódik egy vékony plakkréteg, mely a nyálban feloldódott étel egy része. A plakk a fogak között, a fogak és az íny között található nagyobb mennyiségben, étkezés után a plakkot még 48 órán belül egy alapos fogmosással el lehet távolítani Ha ezt nem tesszük meg, akkor a plakkban a baktériumok elkezdenek szaporodni, mivel bőven van táplálékuk. Majd a plakk egy idõ után szervül, egyre keményebbé válik mivel a nyálból különböző ásványi anyagokat "vonz" magához. A kikeményedett plakkot nevezzük fogkőnek.


Fogkő veszélyei:

A kikeményedett fogkő fogkefével már nem távolítható el. A fogkő folyamatosan nő, egyre nagyobb és kiterjedtebb lesz, és ezzel párhuzamosan a baktériumok száma a szájban is meredeken emelkedni fog. A fogkő folyamatosan irritálja a fogínyt, vérzést provokál. A kellemetlen lehelet leggyakoribb oka a fogkő. Fogmosáskor az íny alatti fogkő felsérti az ínyt. A fogíny visszahúzódik, és a csont is elkezd pusztulni. A fogkő nagyobbodásával spontán is vérezni kezd a fogíny. Ha már kialakult a fogkövünk, akkor minél hamarabb szedessük le, mert a lepusztult íny és csont már nem tud visszanőni!

Fogkő jellemzően ott képződik, ahol a nyálban lévő ásványi anyag koncentrációja a legnagyobb. Ezért elsősorban a felső oldalsó fogak külső felszínnél és az alsó elülső fogak belső, nyelv felőli részén jön létre először, mivel ezeken a területeken van a száj nyálmirigyeinek beömlőnyílása.


Fogkő-eltávolítás:

A fogkő-eltávolítás során egy korszerű ultrahangos eszközzel maradéktalanul eltávolítjuk a fogkövet. Ahhoz hogy a baktériumok újbóli szaporodását megelőzzük, teljesen simára polírozzuk a fogfelszínt.

Az így kialakult állapotot hosszú időn át megőrizheted, ha rendszeresen és helyes technikával mosod a fogaidat – ebben is segítségedre leszünk ingyenes szaktanácsadásunkkal.

Nem is hinnéd, milyen könnyen megszabadulhatsz a mindenkit elriasztó mumustól: a kellemetlen lehelettől – ráadásul még fehérebbek, szebbek is lesznek a fogaid!

Nálunk az árban benne van:

  1. Állapotfelmérés
  2. Konzultáció
  3. Ultrahangos fogkő eltávolítás a teljes fogsorra (alsó és felső)
  4. Fogak polírozása
  5. Fogközök tisztítása
  6. Dentálhigiéniai, szájápolási tanácsadás


Ultrahangos fogkőleszedés 14.000.- forint


Jelentkezzen most!

Kérjen időpontot az alábbi elérhetőségeinken:
Telefon: +36-20-9122-350
Bejelentkezés: Hétköznap 10:00 - 16:00